torstai 10. joulukuuta 2015

Villapaitatuunaus #1

Vaaterekin liiallisen täyttymisen johdosta päätin karsia pois sellaiset vaatteet, joita en ollut käyttänyt pitkään aikaan ja joita en aiemmin vain ollut raaskinut heittää pois. Suuri pino niitä tulikin ja vaaterekki näyttää nyt aika tyhjältä. Lajittelin mäelle (eli "enkäytä" -vaatekassiin) joutuvat vaatteet: villapaidat, lyhythihaiset, mekot... Tulin siihen tulokseen, että villapaitoja näyttäisi olevan aika paljon ja niillehän voisi keksiä parempaakin tekemistä. Varsinkin kun nyt on vielä villapaitakelejäkin!

Inspiraatiokollaasi

Villapaita oli aiemmin "tavallinen" ja melko mielikuvitukseton. Inspiroiduin koulussa, kun jollain oli ilmeisesti ihan oikeasta kaupasta hankittu vastaava villapaita, joka kiinnitti huomioni. Mielestäni se oli kaunis, mutta en tosiaankaan halunnut hassata vähäisiä varojani uuteen villapaitaan, vaan päätin tuunata sellaisen.

Projektiin tarvitsin:

  • vanhan villapaidan
  • ohutta huljuvaa kangasta (uhrasin vähän käytetyn 3€ kesätopin)
  • rautaisia hermoja
  • ompelukoneen / neulan ja lankaa

Leikkasin raakalaismaisesti villapaidan selkämyksen keskeltä halki, vähän puolivälin yli. Neule on siitä hankala materiaali, että se tuppaa purkautumaan helposti (etenkin, kun siihen on kajottu saksilla). Siksakkasin sen tähden reunat ompelukoneella heti leikkaamisen jälkeen. Mittasin huljuvasta kesätopista sopivan kaistaleen ja jälleen raa'asti tuhosin yhden vaatekappaleen lisää. Sydämestä otti.

Sitten vain ompelin palaset yhteen ja valmista tuli! Tässä lopputulos:


Tästä ei nyt tullut ihan sellainen, kuin olin sen mielessäni kuvitellut. Vähän tällainen "tein itse ja säästin" -tyylinen. Itse olen tuunaukseen kuitenkin suhteellisen tyytyväinen, vaikkakin ensi kerralla leikkaisinkin halkiosta todella paljon syvemmän. Ehkä jopa kaulukseen asti, ja enemmän niinkuin inspiskollaasissa. Ja ehkä en käyttäisi neuletta tällaiseen projektiin ollenkaan vaan valitsisin esimerkiksi collegepaidan.

Projektin onnistuneisuus: 2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti