torstai 26. marraskuuta 2015

#jeans - farkkukoru

Tämä on ensimmäinen #jeans -sarjan postauksista, joissa uusiokäytän farkkuja uusilla ja vanhoilla tavoilla. Tarkoituksena on ideoida ajan kuluessa mahdollisimman monia (kuitenkin omaa silmää miellyttäviä) uusiokäyttömahdollisuuksia farkuille.

Idean tähän sarjaan, ja sarjan ensimmäiseen osaan sain Tuunausta ja tekeleitä -blogista.


Minulla on vaatehuoneen lattialla semmoinen jäätävän kokoinen "enkäytä" -vaatekassi, josta tongin tähänkin projektiin parit farkut. Ideana on siis hyödyntää farkuista tuplasaumat, joita on hankala käyttää muuten. Liian paksuja ommeltavaksi ja muutenkin hieman epämääräisiä. Vastaavaan koruun tarvitsee noin kaksien farkkujen tuplasaumat.


Tuunausrepertuaaristani puuttui vielä kuumaliimapyssy, joten jouduin sellaisen tätä projektia (ja tulevaisuutta) varten hankkimaan. Clas Ohlsonilta löytyi hinta-laatusuhteeltaan erihyvä pyssy ja pyssyyn liimapatruunat. Koko hoito alle 10€.

Rullasin saumat kuumaliimalla erilaisiksi rulliksi. Farkku varmasti pysyisi rullalla myös esimerkiksi tekstiililiimalla tai ihan yleisliimallakin, mutten halunnut lähteä arpomaan. Ketjukin oli kätevä kiinnittää kuumaliimalla.


Rullaamisen jälkeen ei tarvinnut tehdä muuta kuin asetella rullat nätisti ja liimata ne yhteen. Ja kiinnittää ketju. Esteettistä silmääni jäi häiritsemään ruma takapuoli, joten oli pakko leikata sinne farkusta sopiva pala. Tästäpä oikein ispiroiduin vielä lisää, joten liimasin päälle palan valkoista pitsikangasta. Tuloksena olikin kaksi korua! Wau. Harvoin sitä pääsee itsensä yllättämään.


Tykkään silti enemmän farkkupuolesta. Jos ei tule käytettyä korun pitsipuolta, niin onpahan edes nätti takapuoli! Seuraavana hävettävän pikselinen kuvakollaasi ja epäluentevia selfieitä siitä, miten yhdistin korun asuun:


Projektin onnistuneisuus 6/5

4 kommenttia:

  1. Ihania ideoita sun koko blogi täynnä! Liityin oitis lukijaksi kun tänne eksyin (:

    http://bonheurrrrr.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih kiitos :3 hirveesti lisää juttui tiedossa kunhan kerkeen toteuttamaan (:

      Poista
  2. Ei vitsit miten ihana!

    maailmanrannikoilta.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos (: Ihan helppo toteuttaa eli eikun farkut vaan päreiksi!! :D

      Poista