tiistai 17. marraskuuta 2015

Valkoinen kauluspaita

Haen ajoittain inspiraatiota (tai ajantappoviihdettä) YouTubesta. Eräs kerta löysin videon, missä tottunut tuunaaja teki vanhojen kauluspaitojen kauluksista koruja. Yhdessä hän käytti helmiä ja ihastuin ajatukseen välittömästi. Oli pakko saada (tuunata) sellainen. Pahoittelut melko laaduttomasta kuvasta, mutta parempaan en pystynyt tällä kertaa.




En vaivautunut silpomaan omia hyviä tai penkomaan kirppareilta kauluspaitoja, vaan tuunasin vaatehuoneen lattialla lojuvan "enkäytä"-vaatekassin pohjalta löytyneen valkoisen hihattoman kauluspaidan. Varmaankin hennesiltä joku 3€ lumppu.

Kannatan kirpparipenkomista (ja hennesin aleshoppailua) tällaisten projektien toteutuksen kannalta. Penkominen on ihan älyttömän kivaa, mutta se vaatii taas oman aikansa ja oikeanlaisen tuunausmielialan. Kirppareilta voi myös hakea inspiraatiota ja hankkia edullisesti materiaalia tulevia, vielä tuntemattomia projekteja varten.

Kaulusta varten ostin Suomalaisesta Kirjakaupasta jäätävän määrän eri kokoisia valkoisia, kirkkaita ja hopeisia helmiä, sillä tarkoituksena oli aluksi täyttää koko kaulus helmillä. Kiinnitystavaksi valitsin neulan ja langan, jota myöhemmin tietenkin kaduin (ja jonka takia jätin kauluksen täyttämättä kokonaan). Melko työlästä hommaa. Nopeammin ja varmasti yhtä siististi olisin selvinnyt kuumaliimapyssyllä. Tämä muistetaan seuraavassa vastaavassa projektissa. Lopputulos on kuitenkin hyvä ja miellyttää omaa silmää.

Vaikka tämä kauluspaitavillitys alkaakin ehkä olla jo vähän vanhentunut juttu ja "so last season", niin ajattelin kuitenkin tuunata vielä muutaman kauluspaidan. Niittejä, lisää helmiä, ketjuja ja kangasvärejä! Ja vaikka seuraava kuulostaakin melko äklöimelältä, niin vain mielikuvitus on rajana.

Projektin onnistuneisuus 4,5/5

10 kommenttia:

  1. Vau, ihana idea! Ja muutenkin todella inspiroiva blogi, kun täältä löysi toinenkin tuunausintoilija uusia ideoita :)

    Minttu Viennetta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :3 ihana saada palautetta! Lisää isompia ja pienempiä projekteja tiedossa tuhottoman paljon. :D

      Poista
  2. vau näyttääpä kivalta :)! Ihana blogi sulla, pitääpä jäädä seurailemaan :)!

    fashionsituation.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. Onpas suloinen ja tyttömäinen paita! <3 *0* Ihan just mun makuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :3 ihan helppo toteuttaa, suosittelen ehottomasti! (:

      Poista
  4. Oi aivan ihana paita, toi kaulus on kyllä tosi nätti <3 Ihania tuunailuja sulla täällä!

    http://tiiamariaemilia.blogspot.fi/

    VastaaPoista